2024. május 5. - Györgyi

Szili hajléktalanokat látogatott

Szili Katalin csütörtökön meglátogatta a Fűtött Utca hajléktalanjait a fővárosi Dankó utcában. Az Országgyűlés elnöke szerint a karácsonyi ajándékokkal, kis meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamit a lelkiismeretünkön, de a nehéz körülmények között élő
2007. december 20. csütörtök 19:31 - Hírextra

Az Országgyűlés elnöke csütörtökön az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállóján tett látogatást. Szili Katalinnak saját versekkel, dalokkal kedveskedtek az úgynevezett Fűtött Utcában élő hajléktalanok.

Szili Katalin a Független Hírügynökségnek azt mondta: minden évben itt fejezi be az éves munkáját, hiszen immár öt éve a hajléktalanokkal tölti a karácsony előtti utolsó pillanatokat, mert számára ez jelenti a kellő rákészülést a meghitt ünnepre.

Az Országgyűlés elnöke úgy véli, hogy ilyenkor elsősorban nem az a fontos, amit az ember kap, hanem az, amit másoknak adni tud. Szili Katalin számára a legnagyobb élmény az, hogy találkozhat azokkal az emberekkel, akik méltósággal viselik a sorsukat, és a Fűtött utcában találnak maguknak szállást és megélhetést.

A Házelnök személyes élményéről is mesélt, hiszen idén, egy korábbi látogatása során a Fűtött Utcában találkozott egykori egyetemi professzora fiával, aki önhibáján kívül került a hajléktalanszállóra. Szili Katalin tapasztalatai szerint sokak számára ez nyilvánvalóan életforma, de vannak, akik szeretnének kikerülni a hajléktalanságból, és nekik nagy segítségre van szükségük.

Karácsony környékén a kis ajándékokkal, meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamelyest a nehéz körülményeiken, de az lenne jó, ha ez nemcsak a saját lelkiismeretünk elcsendesítése lenne. Ezek a gesztusok nyilván csak időlegesek, de Szili Katalin úgy gondolja, hogy a hajléktalanok sorsának megoldása hosszú távon valamennyiünk számára rendkívül fontos kérdés.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. december 21. 07:33
Szinte gongütésre lettek nyirkosak, huzatosak az éjszakák.
Kanális tetők, mint vészharangok számlálják a hajnali csoszogókat. Rozzant kerékpárok csörömpölnek, kézikocsik ráfja csattog a flaszteren, az emberek nyögve kapaszkodnak kukák, és konténerek szélébe, keresik a kincset, a betevő falatot.
Igyekezni kell, mert a szombati, vasárnapi szemétnek igencsak nagy az "energia tartalma", ha valahol, itt érvényesülnek a kereslet, kínálat törvényszerűségei. Nincs itt szavatossági idő, nincs undort keltő esztétikai minőségi kifogás, csak "lenni, vagy nem lenni" a praktikus kérdés, amelyre az ésszerű válasz, márpedig élni kell.
AUDI-ból, BMW-ből nézve ezek az emberek csak út akadályok, a hulladék hasznosításának haszon élvezői.
A szegény, sanyarú sorsú politikusok éjt nappallá téve tépik a szájukat, hogy megértessék végre, ha a gazdagok még gazdagabbak lesznek, sokkal több kenyér, és velős csont jut a polgárság szemét dombjára. A leszakadtaknak lesz hol, és miből kapirgálni.
Szili Katalin -aki most jobbra halad és balra dől-, minden évben csak rácsodálkozik a didergő demokráciára.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását