2024. június 16. - Jusztin

Tartja a szintet a forint

A forint szűk sávban stabilizálódott a 270 forintos euró árfolyam környékén: szerdán délelőtt fél tízkor az eurót 270,00 forinton jegyezték, míg kedden délután négy órakor 270,09 forinton.
2009. szeptember 30. szerda 10:28 - HírExtra
A 270 forint körül kialakult árfolyamot nem befolyásolta sem az MNB hétfői kamatdöntése, sem a kedden érkezett pozitív hírek, a Moody's részéről felvetett lehetőség a besorolási kilátás javítására, illetve Karvalits Ferencnek, a monetáris tanács tagjának nyilatkozata, mely szerint Magyarországnak nem lesz szüksége az IMF-hitel fennmaradó részének igénybevételére.

A forint árfolyamát a kereskedők szerint szinte kizárólag a nemzetközi befektetői hangulat befolyásolja, amely egyértelműen pozitív és támogatja a 270 forint körüli euró árfolyamot.

A második negyedévi folyó fizetési mérleg többletet a megkérdezett kereskedők egyértelműen pozitív hírként értékelték, ezért nem is volt hatással a forint kialakult mozgási tartományára. A nap elmondásuk szerint nem tartogat meglepetéseket, sem az európai piaci hangulatot, sem a zloty helyzetét illetően. A lengyel jegybank a várakozások szerint tartja alapkamatát szerdai kamatdöntésén, amelynek nyilvánosságra hozataláig a piac kivárásra rendezkedik be.

A forint árfolyama továbbra is a 270 forintos euró árfolyam környékén mozoghat 1-2 forint széles sávban, követve az európai piaci útmutatásokat, az euró/dollár árfolyam alakulását.

A dollárt szerdán délelőtt 184,59 forinton jegyezték 1,4607 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a kedd délután négy órai 185,81 forinttal és 1,4534 dolláros euró árfolyammal.

A svájci frank jegyzése 178,75 forint 178,68 forint után, 100 japán jen jegyzése 205,96 forint a keddi 206,30 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását