2024. május 7. - Gizella

Hosszabb ideig nyitva a BÉT

Szerdától fél órával hosszabbodik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kereskedési ideje, így jobban igazodik majd a főbb nyugat-európai piacok nyitva tartásához és az amerikai tőzsdék nyitásához.
2010. november 29. hétfő 15:10 - HírExtra
A BÉT igazgatósága a múlt héten döntött a kereskedési idő hosszabbításáról. E szerint december 1-jétől a részvénypiacon a folyamatos szabad kereskedési szakasz 17 óráig tart majd. Az ezt követő záró ügyletkötési és záróáras kereskedési szakasz után 17.10-kor zár a tőzsde a jelenlegi 16.40 helyett.

A hitelpapír és a származékos szekcióban szintén 17 óráig tart a szabad kereskedési szakasz. A határidős piacon ezt szintén követi egy záró ügyletkötési szakasz, ami 17.07 óráig tart.

Az intézkedést a nyugat-európai piacok hosszabb nyitva tartása, illetve a délutáni amerikai tőzsdenyitás indokolja, és az intézkedést a piaci szereplők is támogatják.

A hosszabb nyitva tartástól a BÉT jelentős, napi 1-2 milliárd forint forgalombővülést is vár. A tőzsde több éves statisztikája ugyanis azt mutatja, hogy az üzletkötési aktivitás megélénkül a kereskedés végén, és ez részben összefügg az amerikai tőzsdék arra az időre eső nyitásával. A hosszabb nyitva tartás lehetőséget ad majd, hogy a piac még aznap reagáljon a tengerentúli eseményekre.

A nyugat-európai piacok ugyan egy-másfél órával a BÉT jelenlegi kereskedési ideje után zárnak - a régióban pedig nem jellemző a hosszabb kereskedési idő -, a mindössze félórás hosszabbítást az indokolta, hogy így a zárás olyan időszakra esik majd, amikor a többi európai piacon nincs piaczárás. Így a piaci szereplők várakozása szerint nagyobb figyelem esik majd a magyar tőzsdére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását