2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hitek és tévhitek Béres Alexandrával

Most kiderül, hogy az ananász tényleg zsírégető-e, a zöld tea valóban olyan egészséges-e és, hogy van e értelme edzés előtt celofánnal körbe tekerni magunkat - legalábbis Béres Alexandra fitnesz világbajnok tapasztalatai alapján.
2009. szeptember 28. hétfő 13:39 - Zelenij Linda

Állítás: A sajtnak köszönhetően nyugodtabb lesz az éjszaka.

Brit tudósok kutatásai szerint a sajtban található triptofan nevű aminosav segít a nyugodt éjszakai alvásban. A kísérletek során egy hétig vizsgáltak 200 pácienst, akik lefekvés előtt 20 gramm sajtot ettek fejenként. Az alanyok 2/3 állította határozottan, hogy jobban aludtak és elkezdtek az álmaikra is emlékezni, melyek között egyetlen egy rémálom sem kapott helyet.

A sajt nagyon egészséges termék ezt tudjuk, hiszen kiváló fehérje-, zsír-, ásványi só-, és vitaminforrás.

Béres Alexandra:

„A sajt az önmagában nagyon jó, különösen az alacsony zsírtartalmú- pl. a Tolle light sajtjai. Viszont nem gondolom túl szerencsésnek, azt hogy éjszaka lefekvés előtt fogyasszuk, legalábbis az egészséges életmód szempontjából. Inkább napi szinten való fogyasztása az ajánlott. „

Állítás: A fóliás tekercselés növeli az edzés hatékonyságát.

Örök viták zajlanak a fóliával való tekercselés körül. Sokan azt állítják, hogy semmi értelme edzés előtt körbe tekerni magunkat, mert úgyis csak folyadékot veszítünk, amit később visszaiszunk, viszont a bőrünk nem tud lélegezni. Mások pedig esküsznek rá, hogy segít, ha edzés előtt bekenjük a problémás területeket krémmel, majd pedig alaposan becsomagoljuk magunkat celofánba.

Vajon mi a véleménye erről Béres Alexandrának?

„Ha a kutatások eredményeit nézzük, akkor azok szerint ennek semmilyen hatása nincsen, hiszen csak vizet izzadunk ki. Nekem a személyes tapasztalatom, hogy igenis van hatása. Tehát én megcáfolnám a kutatásokat, mivel próbálgattam verseny szituációban.

Az a lényeg, hogy amikor betekerjük az adott területet, ott lokálisan a test és az izmok hőmérséklete jóval magasabb lesz. Tovább gondolva pedig, ha magasabb a testhőmérséklet, akkor az izmok is jobban dolgoznak, és jobban ég a zsír. Tehát, szerintem számít, de nem kimutatható mérésekkel, mert akkor és ott az edzésen csak vizet veszítünk. De én onnan tudom, hogy próbáltam edzést tekeréssel és tekerés nélkül, és tekeréssel izomlázam volt, míg a nélkül nem. Magyarul jobban megdolgozattam az izmaimat. „

És erre ugyanúgy alkalmas a házi celofán is?

„Igen, bár szerintem jobbak a neoprén nadrágok.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását