2024. április 26. - Ervin

Miskolc, Gyula és Tokaj a Kultúra Magyar Városai

Miskolc, Gyula és Tokaj kapja az idén a Kultúra Magyar Városa címet; az elismeréseket pénteken adják át Budapesten. A címet a megyei jogú városok kategóriájában Miskolc, a tízezer lakos feletti városok közül Gyula, a tízezer lakos alatti városok kategóriá
2008. január 16. szerda 16:58 - Hírextra

Az elismerésekről szóló okleveleket Schneider Márta, a tárca szakállamtitkára adja át a települések vezetőinek pénteken a magyar kultúra napjához (január 22.) kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A Kultúra Magyar Városa 2008 cím elnyerésére 2007. szeptember 30-ig lehetett pályázni. A díjjal olyan városi helyi önkormányzatok munkáját ismerik el, amelyek a kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejlesztik, támogatják és kulturális értékeiket példaértékűen mutatják be - írta az átadási ünnepségre szóló meghívóban a szaktárca.

A cím létrehozását a Megyei Jogú Városok Szövetsége kezdeményezte, a pályázatot 2005-ben hirdette meg először a kulturális, a belügyi és a külügyi tárca.

Az OKM más minisztériumokkal és szervezetekkel együttműködésben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a cím elnyerésére. Az elismerés 1 millió forint jutalommal, illetve emléklappal és plakettel jár. Az idei pályázatra összesen 21 pályamű érkezett.

Az első évben Kecskemét, Keszthely és Vasvár kapta meg az elismerést. A címet a nyertes városok - az adományozás évének megjelölésével - korlátlan ideig használhatják, ez a szaktárca korábbi közlése szerint jelentős szerepet játszhat többek között a városmarketingben, a kommunikációban, pályázatok benyújtásánál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását