2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szilvásy is tanú lett

Szilvásy György egykori titokminisztert is beidézte a következő tárgyalásra tanúnak az UD Zrt. által Debreczeni József ellen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelemmel elkövetett rágalmazás miatt indított magánvádas perben a fővárosi II-III. kerületi bíróság.
2009. szeptember 25. péntek 14:52 - HírExtra
A pénteki első tárgyalási napon elhangzott: a vagyonvédelmi cég a publicista egy tavaly szeptemberben, a Népszabadságban megjelent írása miatt fordult bírósághoz; a cikkben egyebek mellett az áll, hogy a társaság titkos hálózatot, afféle magán-titkosszolgálatot hozott létre törvénytelen adatgyűjtésre, és a történtek súlyosan veszélyeztetik az ország demokratikus berendezkedését.

Debreczeni József a tárgyaláson arról beszélt: az írás publicisztika, amely a véleményműfajhoz tartozik, az abban szereplő tényeket korábban kormánytagok, vezető médiumok tették közzé, és ezeket ő nemegyszer szó szerint idézte.

A magánvádló jogi képviselője jelezte, az aljas indok meglétét arra alapozzák, hogy politikai céllal született az írás. A vádlott ezzel kapcsolatban megjegyezte: írása nem ilyen célból, hanem a demokrácia védelmében született.A bíróság a következő tárgyalást december 11-ére tűzte ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását