2024. március 29. - Auguszta

Zeffirelli és a pápaimázs

Franco Zeffirelli legendás olasz film- és operarendező lesz a pápa imázs tanácsadója. Ezt a veterán rendező közölte a La Stampa című olasz napilapban szombaton megjelent interjúban.
2007. december 15. szombat 18:08 - Hírextra
XVI. Benedek pápának "nem szerencsés az imázsa", jelentette ki Zeffirelli. "Nem könnyű feladat olyan előnyös tévés megjelenésű pápa után következni, mint II. János Pál volt" - tette hozzá a rendező. Zeffirelli szerint Benedek pápa rideg benyomást kelt, ami nincs összhangban környezetének pompásságával. A rendező megváltoztatná a pápa ruhatárát, mert az túl hivalkodó. A 84 éves Zefirelli szerint a pápa öltözékének összhangban kellene lennie az alacsonyabb katolikus papság visszafogott megjelenésével.

Zeffirelli nem csak a pápa imázsának kérdéseiben lesz konzulens, hanem abban is, hogy hogyan lehetne javítani az egyház és a hit filmes megjelenésén. "A szent atya tudatában van annak, hogy az egyház filmes kommunikációja romokban hever. "Jómagam hívőként nem húzódhatok félre, amikor egy ilyen katasztrófa lejátszódik" - fogalmazott Zeffirelli. A neves rendező felfedte, hogy teljes felhatalmazása lesz elítélni az olyan filmeket, amelyek a kereszténység népszerűsítése címén istenkáromlást követnek el. Név szerint említette Nel Gibson Passió című filmjét, amely - mint mondta "emberek millióinak tudatában okozott helyrehozhatatlan károkat".

Zeffirelli már megbeszélte ötleteit a pápával és magas rangú vatikáni vezetőkkel, de csak kicsit később áll neki a munkának, mert előbb befejezi Puccini Tosca című operájának rendezését. A bemutató január 14-én lesz a Római Operában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását