2024. május 19. - Ivó, Milán

Netanjahu:nyomulni kell Teheránra

Az iráni rendszer gyengébb, mint azt a külvilág hiszi, s a nemzetközi közösségnek nyomást kell gyakorolnia Teheránra az iráni nukleáris program beszüntetése érdekében - közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a CNN amerikai hírtelevíziónak adott keddi interjújában.
2009. szeptember 23. szerda 09:18 - HírExtra
Netanjahu a gyengeségről szóló kijelentését azzal támasztotta alá, hogy - mint mondta - a rendszert a nép nem támogatja. Egyben leszögezte: az atomprogrammal a teheráni vezetés "minden elképzelhető eseménynél jobban veszélyezteti a világbékét".

Eközben Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja bejelentette: Genfben tartják október elsején az iráni atomprogram ügyében tárgyaló hat nagyhatalom (az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország) valamint a teheráni vezetés küldötteinek megbeszélését. A korábbi hírek törökországi helyszínről szóltak.

Ez lesz az első ilyen magas szintű tanácskozás a két fél között Barack Obama amerikai elnök megválasztása óta. Solana jelezte: a nagyhatalmak nem visznek új javaslatot magukkal a tárgyalásra, ajánlatuk továbbra is az, hogy ha Irán felfüggeszti az urándúsítást, akkor a nemzetközi közösség hajlandó felfüggeszteni az ország elleni szankciókat.

Noha megfigyelők szerint a tárgyalások továbbra is zsákutcában vesztegelnek, Solana nem volt hajlandó kijelenteni, hogy a most következő forduló jelentené az utolsó esélyt az esetleges újabb büntetőintézkedések meghozatala előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását