2024. május 3. - Tímea, Irma

Csődöt kiált a Fidesz

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója szerint a kormány újabb megszorító intézkedései nyomán csődhelyzetbe kerülhet a város.
2009. szeptember 23. szerda 16:27 - HírExtra
Szavai szerint szocialista politikusként eddig is városának érdekeit tartotta szem előtt országgyűlési képviselői munkájában is, nem tesz másként a jövőben sem.

"A költségvetés vitája még csak most kezdődött, de az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egy túl bő lére eresztett büdzsé nem várható, ésszerű takarékoskodás vár mindenkire" - fogalmazott.

Hozzátette: az más kérdés, hogy mint polgármester és mint országgyűlési képviselő mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy Szombathely önkormányzata a lehető legjobban járjon.

Az önkormányzat bevételeinek, köztük az iparűzési adó bevételeinek elmaradását illetően felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetési tervezetben is visszafogott számokkal dolgoztak, és a bevételek teljesüléséről majd csak a decemberi iparűzési adó feltöltés után lehet biztosat mondani.

A szombathelyi Fidesz-KDNP frakció sajtótájékoztatóján egyebek között elhangzott, hogy a kormány újabb megszorító intézkedései 700 millió forintot vonnak el a város költségvetésétől, ami lehetetlenné teszi az ésszerű gazdálkodást. Molnár Miklós, a gazdasági bizottság ellenzéki elnöke azt hangoztatta, hogy Ipkovich György várhatóan meg fogja szavazni, "mint ahogy minden korábbi megszorító intézkedés esetében tette"
az önkormányzatokat sújtó elvonás Szombathelyre eső részét.

A közgyűlés Pro Savaria frakciójának vezetője szerint Ipkovich György nem a város polgármestereként viselkedik, hanem a pártján belüli egyéni politikai érdekeit képviseli a várossal szemben, ezért erkölcsileg alkalmatlanná vált arra, hogy a várost irányítsa.

Horváth Zsolt, a szombathelyi közgyűlés pénzügyi bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy az önkormányzat bevételei messze elmaradnak a tervezettől. Szerinte a polgármester már rég nem Szombathelyért gondolkodik, hanem saját imidzsét próbálja építeni, "ő és a város költségvetésért felelős alpolgármestere szakmailag, politikailag és emberileg is megbukott".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását