2024. április 20. - Tivadar

Lakos szerint kár volt a Centrumra bízni

Elképesztőnek, döbbenetesnek nevezte a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési tanácsnoka hétfőn, hogy a korrupciógyanús ügyek és a kerékbilincselési problémák idején a budapesti belső kerületek pályáztatás nélkül ismét a Centrum Kft.-re bízzák a parkolási feladatokat.
2009. szeptember 21. hétfő 20:42 - HírExtra
Lakos Imre az MTI-nek nyilatkozva közölte: érthetetlennek tartja, hogy miközben régóta tudott az, lejár a VI., a VII. és a VIII. kerülettel a Centrum Kft. szerződése, az önkormányzatok mégsem léptek időben.

A szabad demokrata politikus - utalva arra, hogy jogilag kétségesnek tűnik a kerületek eljárása - kiemelte: teljes káosz várható a parkolás területén. A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis felfüggesztette az ez ügyben kiírt tendereket.

Lakos Imre, aki egyben a főváros városüzemeltetési bizottságának az elnöke is, hangsúlyozta: a szerződések lejárta jó apropót jelenthetne arra, hogy lépéseket tegyenek az egységes fővárosi parkolási rendszer kialakítása felé.

A tanácsnok leszögezte, hogy célszerű lenne, ha a kerületek és a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes mielőbb tárgyalóasztalhoz ülnének. A jelenlegi helyzet ugyanis kiválóan alkalmas a közös gondolkodásra.

Lakos Imre megerősítette az MTI azon információját, hogy a fővárosi parkolási rendelet nemrég hatályba lépett módosítása sem terjed ki több budai főútvonalra, ahol így ezután sem kell fizetni a várakozásért. A Bartók Béla úton például a 2002-es felújítás óta ingyenes a parkolás, miközben a pesti Nagykörúton csak fizetés ellenében lehet várakozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását