2024. április 29. - Péter

Lehet már itthon is síelni

Az elmúlt napok havazásának köszönhetően Dobogókőn megkezdődött a síszezon, szombaton délelőtt már több százan siklottak le a pályákon - mondta Lőricz László, a sípálya üzemltetője az MTI-nek.
2007. november 17. szombat 13:21 - Hírextra

A hóviszonyok változóak, van ahol 80 centiméter a hóréteg vastagsága, másutt a 10 centit is alig éri el, de kitűnőek a lehetőségek a sportolásra - adott helyzetképet Lőrincz László. A két, egyenként ezer méter hosszú pálya benépesült szombat délelőttre, sokan a környező erdőkben a sífutásnak hódolnak. A pilisi erdőben a magasabb helyeken 40-50 centiméter a hóréteg vastagsága.

A gyors olvadással sajnos számolni kell, a talaj hőmérséklete ugyanis még magas ahhoz, hogy az olvadást meggátolja - hívta fel a figyelmet.

A közelben, a Visegrád-nagyvillámi sípálya még nem használható, az üzemeltető közlése szerint ott csupán 3 centis a hóréteg, ami kevés ahhoz, hogy sportolni lehessen rajta.

A Duna másik partján, a Börzsönyben, az alacsonyan fekvő zebegényi pálya sem üzemel hóhiány miatt, jók viszont a síelés feltételei Nagyhideghegyen, ahol a 60 centimétert is eléri a hóréteg vastagsága. Itt két felvonó működik. Odáig eljutni azonban - az üzemeltető szerint - embert próbáló feladat, a síbusz ugyanis elromlott, ezért gyalog kell a pályát megközelíteniük a téli sport híveinek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását