2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rasmussen örül a rakétavédelem elvetésének

Üdvözölte csütörtökön Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, hogy Washington elveti a Lengyelországba, illetve a Cseh Köztársaságba korábban tervezett rakétavédelmi rendszer kiépítését.
2009. szeptember 17. csütörtök 15:25 - HírExtra
Rasmussen pozitív lépésnek minősítette az amerikai döntést, miután délelőtt tájékoztatást kapott az amerikai féltől az eredeti elgondolások washingtoni megváltozásáról. A NATO-nagyköveteket még a nap folyamán külön tájékoztatják Brüsszelben. Az előző, republikánus amerikai elnök, George Bush kormányzata alatt kidolgozott terv azt célozta, hogy védelmet nyújtsanak Európának az esetleges iráni rakétafenyegetés ellen.

A radarrendszert cseh területen, magukat az elfogó rakétákat Lengyelországban kívánták telepíteni. Amerikai lapértesülés szerint Washington most úgy látja, hogy az iráni rakétaprogram megvalósítása nem halad olyan gyorsan, mint ahogy azt korábban feltételezték.

Barack Obama demokrata párti amerikai elnöknek a közös védelemmel kapcsolatos új elképzeléseiről - anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna - azt mondta Rasmussen, hogy az jobban számol valamennyi NATO-ország bevonásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását