2024. április 27. - Zita

Siker koronázta az első telefótum

Sikeres volt az első európai telefórum: csaknem 1.700 kaposvári kapcsolódott be abba a telefonos beszélgetésbe, amelynek során kérdezhettek, javaslatokkal élhettek, véleményt mondhattak a város lakói - közölte Szita Károly, Kaposvár polgármestere az MTI-vel szerdán este.
2009. szeptember 16. szerda 23:00 - HírExtra
Eddig is fontosnak tartottam a személyes kapcsolatot a város lakóival, és amikor hallottam erről a lehetőségről, úgy gondoltam, éljünk vele, hiszen ez is egy módja annak, hogy megismerjük a lakosság véleményét - fogalmazott a polgármester a szerda kora esti, egyórás fórum után.

Hozzátéve: az már biztos, hogy lesz folytatása a telefonos fórumnak, a résztvevők 97 százaléka ugyanis igennel szavazott.

Szita Károly ismertetése szerint a 11 ezer kaposvári lakásból a városházáról számítógépen indított hívással tízezret tudtak kapcsolni. Sok helyütt azonban üzenetrögzítő válaszolt, vagy nem fogadták a hívást. Talán túl korai volt az időpont, ezen lehet, hogy változtatni kell - jegyezte meg a polgármester.

Jelezte, a jövőben negyedévente szeretne élni az Amerikai Egyesült Államokban is újdonságnak számító, Európában eddig ismeretlen kezdeményezéssel.
A telefórum témái és az azokra adott válaszok felkerülnek a városháza és a polgármester honlapjára, így azok is értesülhetnek az elhangzottakról, akik nem tudtak bekapcsolódni az első interaktív beszélgetésbe.

Az egyórás fórum során 57 kérdést tettek fel a somogyi megyeszékhely vezetőjének a város lakói. Ezek többsége a közbiztonságra, a munkahelyteremtésre, a fiatal diplomások elhelyezkedésére, az útfelújításokra vonatkozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását