2024. március 19. - József, Bánk

Növekszik az esetszám

Négy beteg meghalt és újabb 458 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 850 887 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 558 919-en a második, 565 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.
2021. szeptember 16. csütörtök 11:10 - HírExtra

A kormányzati portálon azt írták: 816 680-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 118-ra, a gyógyultaké 779 433-ra emelkedett.
    
Az aktív fertőzöttek száma 7129. Kórházban 343 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.
    
Hatósági házi karanténban 3931-en vannak, a mintavételek száma 6 753 395.
    
Kiemelték, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és Magyarországon is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb; a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, a betegség lefolyása pedig az oltottaknál általában jóval enyhébb - hívták fel a figyelmet. "Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással tudunk leghatásosabban védekezni a járvány ellen" - hangsúlyozták.
    
Jelezték azt is, hogy a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta a vakcinát, de annak sem késő, aki még nem tett így. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.
    
A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, a krónikus és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.
    
Emlékeztettek arra is, hogy több mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt. A válaszadók szerint Magyarországot meg kell erősíteni, hogy egy veszélyesebb korszakban is meg tudjon felelni a kihívásoknak. A válaszadók elsöprő többsége támogatja az adócsökkentés politikáját és a családok támogatását is. A konzultáció eredménye irányadó a kormány számára, az ebből fakadó döntéseket pedig hamarosan meghozza - írták.
    
Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (146 893) és Pest megyében (113 396) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 117), Győr-Moson-Sopron (44 839) és Hajdú-Bihar megye (42 912). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 886 fertőzöttel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását