2024. április 20. - Tivadar

Csökkentik a béreket a kórházban

Csökkentik a béreket és bővítik a fizetős szolgáltatások körét az egri kórházban - mondta szerdán a heol.hu megyei hírportálnak az önkormányzati tulajdonú Heves Megyei Önkormányzat Kórháza Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.
2009. szeptember 16. szerda 17:17 - HírExtra
A válságterv keretében az alkalmazottak esetében 10 százalékkal, a szerződéssel dolgozóknál 15 százalékkal csökkentik a juttatásokat - közölte a hírportállal Banyó Tamás.
A többi között ez azért szükséges, mert az intézmény működési költségein belül a bérköltség eléri a 70 százalékot, miközben más hasonló intézmények esetében ez az arány 60 százalékos és még azt is veszélyesnek tartják - fűzte hozzá.

Mint elmondta, a feszített gazdálkodás nem egyedi egri jelenség, az anyagi gondok a teljes magyar egészségügyet sújtják és a szűkös állami finanszírozásból adódnak.

A megyegyűlés által létrehozott társaság augusztus 1-jén vette át az intézmény működtetését a csőd közeli helyzetbe jutott HospInvest Zrt.-től. Ezzel kapcsolatban az ügyvezető a honlapnak elmondta: a rendelkezésre álló rövid idő ellenére zavartalan volt átmenet. Hozzátette, hogy a kórház a hatályos működési engedélyek és finanszírozási szerződés birtokában látja el feladatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását