2024. május 22. - Júlia, Rita

Szabadtéri koncert a Kultiplexért

Az önkormányzatok a kormány hathatós közreműködésével az elmúlt másfél évben egymás után záratták be az alternatív zenének és létformának helyet adó intézményeket. Megszűnt az Almássy téri szabadidőközpont, elüldözték a West Balkant az öbölből, megszűnik
2008. március 6. csütörtök 14:10 - Hírextra
A húsz évvel ezelőtti „Tiltás, Tűrés, Támogatás" jellemezte kultúrpolitika sem támadott nagyobb erővel az undergroundnak helyet adó intézmények ellen. A Kultiplex működésének ellehetetlenítése az utolsó csepp a pohárban. Zenészek, szimpatizánsok és rajongók az épület melletti parkban, csütörtökön demonstrációt tartanak.

Budapesten alig találni már olyan helyet, ahova a nagy lemezcégek által reklámozott zenék nem jutnak el, és amely az undergroundnak helyet ad. Az önkormányzatok könnyű szívvel zárják be az olyan helyeket, amelyek más hangulatot árasztanak mint a közízlés, és persze ha az ingatlant pénzzé tehetik. Mi, akik nem éreznénk magunkat jól egy uniformizált világban, nem tudunk mást tenni, nincs hova mennünk, ezért csütörtökön koncertekkel és felszólalásokkal bizonyítjuk, hogy az undergroundot nem lehet elásni.

Gyere el te is, és hallgasd meg, mit mond Bakács Tibor Settenkedő, Bárdos Deák Ági, Nagy Feró, Novák Péter, Vécsi Tibor!

A 16:00 órától folyamatosan zene, melyről a következők gondoskodnak:

Dublőrz Live Act

Anima Sound System DJ Set

101-es Klub Depeche Mode DJ Set

Love Alliance Sound System

PASO Sound System

Negative Art Metal DJ Set

Tesco Disco Indie DJ Set

Wacuumairs feat. Bobakrome, Akkezdet Phiai

Korai's Banditos (DJ Tibiota és DJ Ritmo)
Forrás: dozerfesztival.blog.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását