2024. március 29. - Auguszta

MSZP: a Fidesz elkésett

Az MSZP szerint elkésett a Fidesz javaslata az állami cégvezetők fizetésének csökkentésére, hiszen ez már korábban, az Orbán-kormány idején is eszébe juthatott volna az ellenzéki pártnak.
2009. szeptember 16. szerda 17:12 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-vel közölte, a Fidesz ugyanazt mondja, mint az MSZP: "megengedhetetlen és vérlázító", hogy számos esetben tarthatatlanul magas jövedelmet visznek haza közalkalmazotti állásokban dolgozók.

A politikus szerint a nagy kérdés azonban mégis az, hogy miért nem jutott idáig ez a Fidesz eszébe.

Miért nem állt Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter Járai Zsigmond korábbi jegybank elnök vagy Simicska Lajos, az adóhatóság volt elnöke elé azzal, hogy mostantól radikálisan szeretnénk a fizetéseiteket csökkenteni? - kérdezte a szóvivő.

Nyakó István szerint Orbán Viktor országlása alatt azért nem voltak botrányok abból, mennyit keresnek az önkormányzati, az állami cégek kiválasztottjai, mert senki sem tudhatott az adatokról semmit, ugyanis "államilag támogatott volt a titkolózás".
Az MSZP-s képviselő azt is tudakolta, arról miért hallgat Szijjártó Péter és a Fidesz, hogy az önkormányzati szférában számos fideszes vezetésű városban nagyon komoly összegek ütik a helyi vezetők markát.

Véleménye szerint Orbán Viktornak és pártjának inkább arra kéne ígéretet tennie, hogy hatalomra kerülése esetén nem csinál mindent vissza, nem törli el ezeket az intézkedéseket, nem állítja vissza "a mutyizást védő nagy népi titkolózást".

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: pártja országgyűlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését.

A csökkentés mértékére vonatkozó kérdésre közölte: "sok esetben ezek a fizetések a felére is nyugodtan csökkenthetőek lennének, akkor sem lennének megélhetési problémáik ezeknek a cégvezetőknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 16. 19:33
MÉG VAN POFÁJUK ilyen válaszokat adni!?
A rengeteg ellenpélda helyett csupán egyetlen egy:
Ők nem késtek el a BKV és más állami cégek pénzügyi felülvizsgálatával?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását