2024. április 29. - Péter

Aki válságkezelő támogatást kér, ne kapjon osztalékot

Az MSZP azt javasolja: a válságkezelő pályázatoknál legyen a feltételek között az, hogy a tulajdonos nem vehet ki osztalékot a pályázat ideje alatt.
2009. szeptember 16. szerda 12:03 - HírExtra
Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: ha egy nehéz helyzetben lévő társaság pályázik arra, hogy megtartsa a munkahelyeket, akkor jogos elvárás, hogy a tulajdonos ne vegyen ki nyereséget a társaságból.

Beszélt arról is, hogy hamarosan lezárul az a májusban indult, a munkahelyek megvédésére kiírt pályázat, amelynek eredményeként 48 ezer embernek lesz biztos munkahelye két éven keresztül. Tukacs István elmondta: a pályázók azt vállalják, hogy megtartják a pályázat benyújtásakor náluk állományban lévő összes munkaerőt.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki egy évre nyer támogatást, akkor azt vállalja, hogy további egy évig foglalkoztatja a munkavállalóit - fűzte hozzá.

Ismertetése szerint mintegy 2.500 pályázat érkezett be, ebből 700 volt eredményes; a pályázat a végéhez közeledik, a tízmilliárd forintos forrásból kilencmilliárd forintot odaítéltek.
Hozzátette: a pályázatokat hazai forrásból finanszírozták.

Tukacs István elmondta, a munkahelymegőrző programok folytatása már megindult, európai uniós forrásból kis- és középvállalkozások számára 20 milliárd, nagyvállalkozások számára 10 milliárd forintos pályázati forrás van.

Ez egy 4+1-es pályázati forma, ami azt jelenti, hogy a dolgozók négy napot dolgoznak, az ötödik napon pedig képzésen vesznek részt - közölte, megjegyezve: hogy a munkaidő 20 százalékát kell képzéssel kitölteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását