2024. május 17. - Paszkál

Az MDF sikere a vágóhídon

Az MDF sikerként értékeli, hogy néhány napja megjelent az a miniszteri rendelet, amely könnyebbé teszi a helyi felhasználásra történő árukat előállító vágóhidak működését.
2009. szeptember 16. szerda 12:07 - HírExtra
A politikus emlékeztetett arra, hogy a nyár folyamán már felkérte Gráf József mezőgazdasági minisztert erre.

A független képviselő úgy fogalmazott: a tárcavezető belátta, hogy jelenleg az első számú nemzetgazdasági érdek a hazai termelők terheinek könnyítése.

A rendelet kapcsán elmondta, hogy a helyi igényeket kielégítő vágóhidakon a jövőben nem kell húsminősítő helyet fenntartani és működtetni. Kiemelte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal is elkészített egy anyagot a magyar agrárgazdaság versenyképességéről, amely rámutatott a mezőgazdaságban a vertikális integráció szükségességére. Hozzátette, hogy a miniszteri rendelet ezt az igényt messzemenően kielégíti.

Kitért arra, hogy kedden kapott tájékoztatást a sárbogárdi főállatorvostól, mely szerint már két esetben is kimutatható a rendelet jótékony hatása.

Lengyel Zoltán azt mondta, hogy a rendelet későbbi hatása élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi szempontból is fontos, hiszen rövidülnek a szállítási távolságok, csökkenek a szállítási költségek, miközben a fogyasztók asztalára helyi, friss áru kerülhet a több ezer kilométert utaztatott, fagyasztott készítmények helyett. Hozzátette, hogy a jelentős szállítási és tárolási költség elmaradása áttételesen a környezetvédelemre is jótékony hatással bír.

Az MTI kérdésére azt felelte, hogy véleménye szerint a rendelet elő fogja segíteni az újabb vágóhidak létrehozását, és ezáltal a foglalkoztatásra is jótékony hatással lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását