2024. május 17. - Paszkál

Megváltozott 9/11 megítélése

A 2001-es Amerika elleni terrortámadások évfordulóján több amerikai napilap arról cikkezett pénteken, hogy változóban van a nyolc évvel korábbi merényletek megítélése.
2009. szeptember 11. péntek 19:51 - HírExtra
A The Washington Post szerint a mai fiatalok számára - akik már nem emlékezhetnek az akkori eseményekre - 9/11 csak egy lap a történelemkönyvben. Az újság egy indianai gimnáziumi osztályról írt, ahol a diákok nem nagy kedvvel nézik meg a támadásokról készült videót, és csak tananyagként kezelik a 9/11-es szövegeket. Az amerikai iskolák ennek ellenére gondoskodnak arról, hogy szeptember 11. a tanulók millióinak fejébe vésődjék: mindenhol házi feladatokat és fogalmazásokat íratnak a témában.

A The Washington Times arról írt: miközben Rudolph Giuliani volt polgármester azt mondja, egyetlen nap sem telik el az életében, amikor ne idézné fel 2001. szeptember 11-ét, a legtöbb amerikai számára a horror nyolc évvel ezelőtti reggele a régmúltba vész, és legszívesebben el is felejtené.

A The New York Times cikkében az olvasható, hogy a 2001-es támadások után, azok fényében még azt jósolták, hogy New York félelem és lemondás bénította erődvárossá fog válni, amelynek utcáin mindig rendőrök járőröznek, partjainál tengeralattjárók cirkálnak. Ezek az elképzelések azonban feledésbe merültek, nem váltak valóra.

Az ABC televízió pénteken arról közölt tudósítást, hogy a New York-i metróhálózat nyolc évvel 9/11 után még mindig nincs biztonságban a terroristákkal szemben. Még semmi nem valósult meg abból a korszerű megfigyelő rendszerből, amelyet a metró alagútjaiban terveznek kialakítani. Az ABC szerint egy korábbi titkos jelentés megállapította: a manhattani East River alatt futó alagutak elleni robbantásos merényletek akár 19 ezer áldozatot követelnének, és évekre megbéníthatnák a metróközlekedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását