2024. május 14. - Bonifác

"Hazugsággyár" működtetése is javaslat volt az 50 milliós BKV-tanulmányban

Szivárogtasson ki a BKV hamis információkat, majd amikor a fideszes ellenfél azt sajtó elé viszi, járassák le a valódi adatokkal, sőt a legjobb, ha ehhez egy közpénzből fizetett BKV-s alkalmazottat kamu munkával, szándékosan hamis adatokkal foglalkoztatnak!
2009. szeptember 9. szerda 10:22 - HírExtra
A kérdéses tanulmány szerzői válságkommunikációs tanácsokat fogalmaztak meg a BKV számára, de a dokumentumokban rendkívül különös kommunikációs trükkök fedezhetők fel. A Csepel.info hírportál információi a trükkök egyik tartóoszlopa tekintélyes egyetemi tanárok bevetése volt, akik feladata az lett volna, hogy ,,egyetemi szinten" adjanak magyarázatot el a járatritkításokon alapuló Paraméterkönyv szükségességére.

Legérdekesebb témája az iratoknak a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülettel (VEKE) és annak vezetőjével, Vitézy Dáviddal szembeni harc volt. Az ötletíró konkrét javaslatként fogalmazta meg, hogy a BKV szivárogtasson ki Vitézy felé, a Paraméterkönyv szerzőjén keresztül hamis információkat, majd cáfolják azokat az igaziakkal. A javaslat arra is kitért, hogy ehhez hamis adatokkal, kamu munkával kell foglalkoztatni egy BKV-s munkatársat, aki közel áll a BKV felügyelő bizottságában is jelen lévő Vitézyhez.

A kérdéses emlékeztető nem nevezi meg név szerint a Paraméterkönyv íróját, akit ,,Vitézy embereként" említettek, a Csepel.info szerint azonban Somodi László volt közlekedési vezérigazgató-helyettesről lehet szó, aki a Paraméterkönyv kidolgozásának szakmai felelőse volt.

A portál szerint Somodi akkoriban arra kapott utasítást, hogy a Paraméterkönyvnek 40 járat megszüntetését és drasztikus járatritkításokat kell tartalmaznia, s amikor ő erre nem vállalkozott, hanem az utasok érdekeit figyelembe vevő menetrendtervet készített, kirúgták. A közlekedési vezérigazgató-helyettes a történtek után azt hangoztatta, hogy paraméterkönyv kudarcáért nem ő felelős, s miután az elbocsátását követően után nagyjából az általa felvázolt paraméterkönyvet fogadták el, bírósághoz fordult.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását