2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fidesz: egyetlen kisebbség jogai sem sérülhetnek

A Fidesznek az az álláspontja, hogy senkinek a jogai ne sérülhessenek, bármilyen kisebbséghez tartozik is.
2009. szeptember 9. szerda 14:15 - HírExtra
Ékes Ilona napirend előtt kért szót. Kijelentette: soha, sehol nem mondta, hogy a homoszexuálisokat gyógyszerrel kellene kezelni. "Ezt határozottan visszautasítom, és büntetőfeljelentést teszek" - mondta az ellenzéki képviselő.

Utalt arra az általa korábban levetített filmre, amelyen orvosok, professzorok, valamint "megváltozott orientációjú" homoszexuálisok beszélnek. Mindenkinek emberi joga a hiteles információhoz jutás - tette hozzá a fideszes képviselő.

Szabóné Müller Tímea (MSZP) elképesztőnek nevezte, amit képviselőtársa mond. Közölte: azt várta, hogy Ékes Ilona lemond bizottsági tagságáról. "Mostani nyilatkozatában is kiérződik, hogy beteg embereknek tartja a homoszexuálisokat" - fogalmazott. Ilyen embernek ebben a bizottságban nincs helye, gondolja végig, tudja-e így vállalni az emberi jogok védelmét - szólította fel Ékes Ilonát a szocialista képviselő.

Saját véleményét tolmácsolta a képviselő vagy a pártjáét? - kérdezte Szabóné Müller Tímea, és azt kérte Balog Zoltántól, a bizottság elnökétől, hogy nyilatkozzon: osztja-e Ékes Ilona álláspontját.

Balog Zoltán azt mondta, gyűlöletkampány folyik, és "szekuláris inkvizícónak" nevezte a szocialisták viselkedését. Ha nyolc év után nincs más eszközük a kormánypárti képviselőknek, mint hogy lejárassák a képviselőt, azt nagyon szomorúnak tartja - közölte.
Hozzátette: nem a homoszexuálisok emberi méltóságáról van szó, azt Ékes Ilona nem sértette meg. A Fidesznek és neki magának is az az álláspontja, hogy senki jogai ne sérüljenek, bármilyen kisebbséghez tartozik is.

Balogh Zoltán azt javasolta az MSZP-s képviselőnek, hogy nézze meg az Ékes Ilona által levetített filmet. (Később Ékes Ilona az említett filmet át is adta Szabóné Müller Tímeának.)

Wiener György (MSZP) szerint a fideszes képviselő kijelentése nem volt alkotmányos.
Szászfalvi László (KDNP) a hétvégi melegfelvonulást provokációnak nevezte. Utalva arra a transzparensre, amelyen a "Jézusnak is 2 apja volt" felirat szerepelt, azt mondta, hogy "vallásgyalázás történt".

A bizottság az eredeti napirendje szerint Szabó Máté ombudsman beszámolóját hallgatja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását