2024. május 22. - Júlia, Rita

Az MSZP bekérdezte, hogy "kinek fog lopni" az ügyvezető?

Az MSZP azt szeretné tudni, most "kinek fog lopni" Virág László, a debreceni hulladékgyűjtő kft. ügyvezetője, akit korábban jogerősen elítéltek különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt.
2009. szeptember 9. szerda 14:21 - HírExtra
Zsíros Zsolt, az MSZP debreceni elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés korábbi alelnökét azért ítélték el 2007-ben, mert egy több mint 80 millió forintos számlát úgy fizetett ki, hogy nagyon jól tudta, a számla fiktív, mert a ténylegesen elvégzett munka csak 50 millió forintba került.

Zsíros Zsolt közölte, a felfüggesztés ideje még nem telt le, de Virág László neve ismét "felmerült Debrecenben", a városi vagyonkezelő egyik leányvállalatánál, a hulladékgyűjtéssel foglalkozó AKSD Kft.-nél.

A debreceni MSZP-s azt tudakolta, hogy amikor Virág Lászlót elítélték, "kinek lopott? Saját magának lopott, Kósa Lajosnak lopott-e vagy Orbán Viktornak lopott-e?" Hozzátette: fontos feltenni azt a kérdést, hogy új beosztásában fog-e lopni, hiszen már egyszer megtette, és ha fog lopni, akkor magának fog lopni, vagy Kósa Lajosnak, vagy Orbán Viktornak.

Zsíros Zsolt ismertetése szerint az AKSD Kft. tulajdonosa egy külföldi magánbefektető mellett Debrecen önkormányzata, amelynek képviselője Virág László.

A szocialista politikus szerint "ami különösen széppé teszi a történetet" az az, hogy az AKSD Kft. a Virág László által betöltendő ügyvezetői munkakört megszüntette, mert nincsen rá szüksége.

Ilyenkor mire tud az ember gondolni, csak arra, hogy a jó barátokat, a jó kádereket el kell helyezni - vélekedett, megjegyezve: Debrecen közösségi vagyonát egy olyan ember fogja képviselni, akit jogerősen elítéltek a közösségnek okozott kárért.

Zsíros Zsolt emlékeztetett arra, hogy Virág László annak a Xanga Holding Kft.-nek a bérlapján is szerepelt, amely a repülőtér-hasznosításra jelentkezett.

A debreceni szocialista politikus úgy vélte, hogy az ügy nem meglepő a városban, hiszen a vagyonkezelőt az a Sásdi András vezeti, aki lakásépítésekor gyermekei számát megduplázta, és így próbált szocpolt igényelni.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Fidesz az önkormányzatokban "egész szépen kormányozgat", és személyzeti kartonokkal, tisztogatási tervekkel, politikai zsoldosok képzésével készül a kormányzásra. Közölte, hogy "korrupciós esetek tömkelegét" lehet felsorolni fideszes vezetésű önkormányzatoknál, például Fóton, Nagykanizsán, Esztergomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lelem
2009. szeptember 9. 15:24

Egy mócsingon rágódni. Abba kellene már ezt hagyni itt- ott.
Egyébként ki lop többet? jobb v. bal? Ezt lehet tudni? Tényleg
kacsatojás
2009. szeptember 9. 15:11
Ezt pont az az Mszp kérdezi akinek a fele már börtönben ül vagy eljárás folyik ellen.Vicces
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását