2024. április 26. - Ervin

Az EMFESZ volt tulajdonosának számláját zárolta a bíróság

A Mabofi Holdings Ltd. ciprusi bankszámláit zárolta az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. keresetére a ciprusi bíróság 53,591 millió dollár összegig - derül ki a bírósági rendelkezés hiteles magyar fordításából, amit az EMFESZ juttatott el az MTI-hez kedden.
2009. szeptember 9. szerda 13:12 - HírExtra
A ciprusi bíróság a két fél közötti peres eljárások lezárásáig rendelte el a bankszámlák zárolását az EMFESZ pénzügyi követelése miatt.

Az EMFESZ jogvitában áll a korábbi tulajdonosával a Mabofi Holdings Ltd.-vel, többek között azért, mert a Mabofi álláspontja szerint Góczi István, az EMFESZ vezérigazgatója egy korábbi felhatalmazás alapján jogtalanul adta el a kft.-t a svájci bejegyzésű RosGas AG-nak.
A svájci bíróság 2009 augusztusában megszüntette a Mabofi által kért ideiglenes rendelkezést, amivel a Mabofi azt akarta elérni, hogy a RosGas ne gyakorolhassa az EMFESZ felett a tulajdonosi jogokat.

Egy másik, szintén a tulajdonosváltáshoz kapcsolódó peres ügyben a Fővárosi Bíróság 2009. június 26-i ítéletében első fokon elutasította a Mabofi Holdings kérelmét arra, hogy tiltsa meg a RosGas AG mint tulajdonos cégbírósági bejegyzését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását