2024. április 24. - György

MSZP: Féloldalasan értékel a Fidesz

Felelőtlenségnek nevezi a szocialista Tukacs István, hogy a Fidesz féloldalasan értékeli a gazdasági makroadatokat.
2009. szeptember 8. kedd 18:49 - HírExtra
Az MSZP országgyűlési képviselője a fideszes Cser-Palkovics András sajtótájékoztatójára reagálva kedden az MTI-vel közölte: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai a válságkezelés okai, nem az eredményei.

A politikus közleménye szerint ezek a statisztikák éppen azokról a gazdasági problémákról szólnak, amelyek miatt válságkezelő kormányra és annak fájdalmas programjára van szükség.

Tukacs István a válságkezelő kormány eredményeként említette, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által rendelkezésre bocsátott hitel következő részletéhez Magyarországnak nem kell hozzányúlnia; visszatért a nemzetközi bizalom az ország iránt, erősödött a forint, gyorsabban és egyszerűbben lehívhatók az uniós források.

Az MSZP-s képviselő szerint a Fidesz mindent két részre oszt: az országot és az igazságot is, és csak az egyik felével foglalkozik, azzal, amelyik neki tetszik, ez pedig így felelőtlenség.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: megbukott a magyar kormány gazdaságpolitikája, a KSH adatai is bizonyítják, hogy a kormány intézkedései egyetlen problémát sem tudtak megoldani. A politikus szerint a KSH adataiból kiderült az is, hogy a megszorítások feleslegesek voltak.

A statisztikai hivatal kedden ismertette, hogy a bruttó hazai termék (GDP) 2009 második negyedévében - naptári hatás kiszűrésével - 7,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Az ipari termelés 2009 júliusában 19,4 százalékkal csökkent 2008 júliusához képest, míg 2009 júniusához viszonyítva (szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva) 0,7 százalékkal esett vissza. A termelés volumene az év első hét hónapjában 22,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását