2024. május 16. - Mózes, Botond

Áradnak a folyóink

Árad a Tisza; vízszintje a felső szakaszon várhatóan 3,5-4,5 méterrel emelkedik a napokban, de csak az elsőfokú készültségi szintet haladja majd meg a jövő héten Tiszabecs és Záhony között - tájékoztatta az ukrán területen végzett mérések és az előrejelzé
2008. július 26. szombat 07:00 - Hírextra

Bár csütörtökön 50-80 milliméter csapadék esett Kárpátalján, a Felső-Tisza vízgyűjtőjén, az árhullám nagysága magyar területen már csökken - tette hozzá Bodnár Gáspár.


Jelezte ugyanakkor, hogy az áradás nyomán rövid időre víz alá kerül majd Tivadarnál és Vásárosnamény-Gergelyiugornyánál az árvízi töltésen belüli üdülőterület.


Elmondta azt is, hogy a Szamos vízszintje egy nap alatt újabb 1 méterrel emelkedett, s további másfél méteres áradásra számítanak, de ez a vízállás a készültségi szint alatt marad. Ugyanez mondható el a Túr folyó megemelkedett vízszintjére.


A nagy esőzés hatására a belvíz elöntött 300 hektárnyi területet Felső-Szabolcsban. Másodfokú belvízvédelmi készültség mellett Tiszabercelnél megkezdték a belvíz átszivattyúzását a Tiszába, hogy csökkentsék az elvezető csatornák vízszintjét.


A nemzetközi Tisza-túra e hétre tervezett, Bustyaháza és Tiszabecs közötti előtúra-szakaszát törölték - közölte Haraszti Béla, a szabolcsi természetbarátok szövetségének elnöke, hozzátéve: a továbbiakról vasárnap döntenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását