2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: Kicsinyes vádaskodás

Kicsinyes és nevetséges vádaskodásnak, "egy fuldokló szalmaszálba való kapaszkodásának" tartja a Fidesz-KDNP nyíregyházi önkormányzati frakciója a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatójának vádaskodását.
2009. szeptember 8. kedd 16:23 - HírExtra
Belus Tamás a kifogásolt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rágalmazási pert indít a nyíregyházi Fidesz két önkormányzati képviselője, a cégnél felügyelő bizottsági tagságot betöltő személy ellen, mert véleménye szerint igaztalanul vádolták meg a társaságot egy 52 és egy 20 millió forint értékű hűtlen kezeléssel.

A vezérigazgató újságírói kérdésekre válaszolva azt is elmondta: a havi 50 ezer forint tiszteletdíjat kapó felügyelő bizottsági tagok közlekedési költségtérítést is kaptak, mivel konferenciákra, tanulmányutakra mentek az ország különböző fürdőhelyeire. Az egyik érintett - mint állította - 2005 és 2007 között 44 fürdőt látogatott meg, főként távoli helyekre - ahogy fogalmazott - "szeretett járni", például Sopronba, Bükfürdőre, Győrbe és Budapestre. További kérdésre a cégvezető elmondta még: az adóhivatalhoz fognak fordulni, hogy rendbe tegyék a költségtérítés ügyét.

A Fidesz-KDNP frakció közleményében úgy reagált, hogy "a múlt ciklusban, 2002 és 2006 között havi mintegy húszezer forint költségtérítést vett fel minden felügyelő bizottsági tag a zrt.-nél a polgármester és a közgyűlés tudomásával". Hozzáfűzték: tudomásuk szerint ez minden városi tulajdonban lévő cégre igaz volt.

A dokumentumban a frakció annak a véleményének adott hangot, hogy amennyiben a költségtérítés körül a vezérigazgató szabálytalanságról tud, tegyen saját maga ellen feljelentést, mert ő utalványozta a havi kifizetéseket.

A közlemény írói azt is közölték: tudomásuk szerint a Fidesz által delegált tagok költségtérítése kifizetése körül minden rendben volt, így nem tudnak másra gondolni, mint arra, hogy "Belus Tamás a szocialista-szabaddemokrata-függetlenek által delegált FB-tagok kifizetéséről beszélt". Megjegyezték: ha valóban voltak ilyenek, azokat ki kell vizsgálni.

Az ellenzéki párt frakciója arról is írt, hogy "Belus Tamás, aki az MSZP korábbi frakcióvezetője volt, nem mond igazat, mert így akar kibújni súlyos felelőssége alól, hiszen közismert (...) a rendőrség nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást" a zrt.-nél.

A közlemény aláírói szerint a munkáltatói jogokat gyakorló nyíregyházi polgármesternek a nyilatkozatért felelősségre vonást kellene kezdeményeznie a vezérigazgató ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását