2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz nem hagyja annyiban?

A Fidesz-kormány vállalja, hogy felderíti a Honvédelmi Minisztérium (HM) és egy fogorvosi cég között megkötött szerződés ügyét - közölte a párt szóvivője a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekkel kapcsolatban.
2010. április 22. csütörtök 20:20 - HírExtra
A napilap azt írta, hogy egy fővárosi fogorvosi céggel szerződött a honvédelmi tárca adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, s mintegy négymillió forintot fizetett ki évente az elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó társaságnak.

Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: néhányan biztosan rendkívül kínos helyzetbe kerülnek majd, amikor magyarázatot kell adni arra, mi lehetett az oka ennek a megbízásnak. Kijelentette: a Fidesz "véget fog vetni a fogorvosi rendelőknek adott HM-megbízások korszakának".

Hangsúlyozta, éppen a Honvédelmi Minisztériumban kellene a legnagyobb rendnek lennie, ám ami a tárcánál úgy tűnik, hogy történt, az "az állatorvosi lova az elmúlt nyolc esztendőnek, hiszen úgy tűnik, hogy a látszatra sem adva kötöttek olyan szerződéseket, amelyeknek a nemzetvédelmi és honvédelmi okát megnevezni minden bizonnyal nehéz lenne".

Az elmúlt néhány nap eseményeire utalva úgy fogalmazott: azok "méltó lezárását" jelentik az eltelt nyolc évnek.

A szóvivő hozzátette, szerintük tarthatatlan az is, hogy az elmúlt hetekben a HM-ben - legalábbis a gyanúsítások szintjén - kialakult bűnszervezet ügyében Szekeres Imre honvédelmi miniszter mind a mai napig nem tett érdemi nyilatkozatot. Az emberek joggal várják, hogy ha ilyennel nem tud szolgálni, akkor ne töltse ki a mandátumát - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, tervezi-e a Fidesz a honvédségi vezetők leváltását, elmozdítását, Szijjártó Péter úgy válaszolt, nem tudja megmondani, hogy kik fogják vezetni az elkövetkező években a Magyar Honvédséget. Majd a választás végeredménye után, ha feláll az új kormány, az ezzel a területtel foglalkozó miniszter eldönti, mi a leghelyesebb ebben a kérdésben - fűzte hozzá.

A HM csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy törvényes és szabályos az a szerződés, amelyet a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége (HM FLÜ) kötött a FitDent Kft.-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását