2024. március 29. - Auguszta

Megint idézgetett a Fidesz

A Fidesz - mint hasonló esetekben korábban is - idézetekkel reagált Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatójára.
2009. szeptember 7. hétfő 18:16 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében szocialista politikusok, valamint egy író és egy közíró MSZP-t bíráló kijelentéseit, valamint egy Népszabadságban közölt kritikus mondatot idézett.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője először Nádas Péter író szavait idézte: "A Magyarországot hosszú időn át kormányzó baloldal is csődöt mondott, a liberálisok is kudarcot vallottak. Mind korruptak." Majd idézte a Népszabadságot, mely szerint "(A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval." Ezután egy Hegyi Gyula szocialista képviselőtől származó idézet következik: "Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád." Végül a Fidesz Ba:cher Iván közírótól idézi ugyanazokat a mondatokat, amelyek az elmúlt napokban már a párt több közleményében is szerepeltek, s amelyek szerint "Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás." Szili Katalin szocialista házelnöktől pedig azt a mondatot idézi a Fidesz közleménye, mely szerint "A szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került."

Szabó Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján azt közölte: az MSZP szerint a fideszes irányítású XVII. kerületi önkormányzat szakszerűtlenül vonta össze két gazdasági társaságát három éve, és így csaknem 100 millió forint kár érhette a kerületet.

Az MSZP-s politikus elmondta, hogy 2006-ig a kerületi önkormányzat vagyonkezelését és műszaki feladatait két önkormányzati cég végezte, ám 2006-ban a Riz Levente polgármester (Fidesz) vezetése alatt azokat összevonták.

Szabó Zoltán azt közölte, hogy az összevonás következtében az addig "szolid nyereség" helyett ma már csaknem százmillió forintos veszteségnél tart az új társaság, a Rákosmente Kft. Ami korábban arany volt, az a fideszes vezetőség kezében sárrá változott - fogalmazott.

Utalt arra, hogy a kft. gazdálkodásáról készült könyvvizsgálói jelentés szerint a cég már 2007-ben 26 millió forint veszteséget produkált, amit később 63 millió forintra módosítottak.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a veszteséges gazdálkodás ellenére a kerületi képviselő-testület 2008 áprilisában 80 millió forint kamatmentes tagi kölcsönt is nyújtott a kft.-nek, és ez a pénz azóta sem került vissza az önkormányzati kasszába.

Szabó Zoltán szerint "joggal merül fel a gyanú, hogy több tízmillió forint közpénz máig ismeretlen kezekbe szivárgott így el, és máig ismeretlen célból". Jelezte azt is: rendőrségi vizsgálat zajlik "a társaság gyanús ügyletei miatt".

Szabó Zoltán sajtótájékoztatója része annak a sorozatnak, melyben az MSZP azt akarja bemutatni, miként kormányozna a Fidesz, ha hatalomra kerülne. "Aki meg akarja tudni, milyen lenne a Fidesz kormányon, nézze meg, mit művelt az adófizetők pénzével Fóton, Debrecenben, Nagykanizsán, Esztergomban, Fejér megyében, vagy a XVI. kerületben" - fogalmazott a szocialista politikus utalva a korábbi sajtótájékoztatóikra.

Szabó Zoltán azt hangoztatta, hogy az elmúlt hónapokban napvilágra került más ügyek világosan megmutatták, hogy "a fideszes vezetésű városok és önkormányzatok jelentős része a korrupciós ügyek melegágya".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását