2024. május 2. - Zsigmond

Kóka "kényelmes langymeleg múltról" beszélt

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője szerint a népszavazás a szocializmusról szól. Kiemelte: a Fidesz a múlt eszközeivel, a múlt nyelvén beszél a választókhoz a "kényelmes langymeleg múltról", romlott árut akar újracsomagolni a kampányban, a szocializmust
2008. február 11. hétfő 15:43 - Hírextra

A liberális képviselő szerint 2008 az SZDSZ számára arról szó, tudnak-e változtatni: újat hozni az elavult rendszerekbe, nemet mondani a szocializmus örökségeire az egészségügyben, az oktatásban, a közteherviselésben, a szociális szférában, valamint tudnak-e választ adni olyan kérdésekre, miért élünk hat évvel kevesebbet, mint más uniós országokban, mitől lassult le a gazdaság és miként lehetne újraindítani.

Mint mondta, Magyarország 2006-hoz hasonlóan most is válaszút előtt áll: nagy kérdés, hogy az ország érdeke lesz erősebb vagy a politika tehetetlensége. Az öngondoskodás, a felelősségvállalás, a verseny, a szabad piac kultúrája győzhet-e a gügyögés, a politikai demagógia, az ingyenesség illúziója felett - tette fel a kérdést.

Kóka János szerint a Fidesz adós a válasszal arra, honnan teremtenék elő a pénzt, amely kiesik az intézményeknél, orvosoknál, ha nem lesz vizitdíj, kórházi ápolási díj és tandíj.

Napirend előtt felszólalt az egyik szocialista képviselő a négy közül, akinek a házára a múlt héten Molotov-koktélt dobtak. Dér Zsuzsanna azt mondta: jól véssék az elméjükbe, akik ezeket a terrorcselekményeket végrehajtották, hogy a tisztességes embereket nem lehet megfélemlíteni. Az MSZP-s képviselő hozzátette: nagyon kéri azokat, akik pénzelik a Kossuth téren tüntetőket, akik szervezik az utaztatásukat, szponzorálják a vasutas sztrájkban résztvevőket, hogy sürgősen parancsolják vissza a szellemet a palackba.

Soltész Miklós (KDNP) napirend előtt arra emlékeztetett, hogy ma van a Betegek Világnapja. Véleménye szerint a társadalom és az emberek is betegek. Előbbire példaként a gyermekbűnözést említette. Az ellenzéki képviselő a világnap kapcsán az SZDSZ-t bírálta. A párt szerinte az erkölcsöt, az oktatást, a családok tekintélyét akarja rombolni, ezért "a politika színpadán nem maradhat meg". Hozzátette: a betegek helyzetén tovább ront az új egészségbiztosítási rendszer, ezért azt kérte a képviselőktől, gondolják át még egyszer, miként szavaznak majd.

Kincses Gyula egészségügyi államtitkár reagálásában közölte: a betegek világnapjáról valóban meg kell emlékezni, de a többi felvetéssel nem akar foglalkozni. Hangsúlyozta: az egészségügyi reform egyik kulcseleme éppen az, hogy nem csupán a kórházakat, a technológiai folyamatokat korszerűsítik, hanem a betegeket is meg kell erősíteni személyiségi jogaikban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását