2024. március 29. - Auguszta

Chávez ellen tüntetett a világ

Több ezer ember vonult az utcákra Kolumbia és Venezuela fővárosában helyi idő szerint pénteken egy internetes felhívásra tiltakozásul Hugo Chávez politikája ellen.
2009. szeptember 5. szombat 08:50 - HírExtra
Bogotában több mint ötezren tüntettek a venezuelai elnök ellen, többen "Elég Chávezből", illetve "Chávez diktátor" transzparensekkel vonultak fel. Ugyancsak több ezres tömeg gyűlt össze Caracasban és Honduras fővárosában is Chávez távozását követelve. A hondurasi tüntetésen részt vett Roberto Micheletti elnök is, aki azt követően került az ország élére, hogy száműzték a hatalomból a Chávezzel szövetséges Manuel Zelayát.

Kisebb, néhány száz fős csoportok Quitóban, Madridban és New Yorkban is összeverődtek a Chávez-ellenes felhívásra, amelyet a Facebook közösségépítő portál egyik felhasználója kezdeményezett. Az ötletgazda létrehozott az oldalon egy Chávez-ellenes virtuális közösséget is, amelyhez néhány nap alatt több mint 300 ezren csatlakoztak.

A megmozdulásokkal párhuzamosan Bogotában, Caracasban és Quitóban a venezuelai elnök néhány száz híve is az utcákra vonult és ellentüntetést tartott.

Kolumbia és Venezuela viszonya júliusban vált feszültté, miután Bogotá olyan megállapodást kötött az Egyesült Államokkal, amely lehetővé teszi az amerikai hadseregnek kolumbiai támaszpontok használatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását