2024. május 9. - Gergely

Tüntetés a melegek oldalán

Ezerfős tömeg tüntetett szerda este Róma egyik belvárosi utcájában, ahol előző nap megtámadtak egy melegbárt.
2009. szeptember 3. csütörtök 13:52 - HírExtra
Kedd este két nagy erejű petárdát robbantottak fel egy főként homoszexuálisok által látogatott szórakozóhely előtt. A robbanásokban egy ember könnyebben megsérült és anyagi károk keletkeztek. A homofób jellegű támadás elleni szerdai tüntetést a legnagyobb olasz melegszervezet, az Arcigay hívta össze. Fabrizio Marrazzo, az Arcigay elnöke elmondta a szerdai tüntetésen: nem egyszerűen a biztonsági intézkedések erősítését akarják elérni, hanem változást szeretnének a jogszabályokban is.

Míg a faji vagy vallási diszkrimináció törvénybe ütköző Olaszországban, a szexuális orientáció miatti hátrányos megkülönböztetés nem - mondta Marrazzo.

A petárdás támadást Gianni Alemanno, Róma polgármestere is élesen elítélte. "Sajnos egy 2,8 milliós nagyvárosban vannak olyan rosszindulatú csoportok, amelyeket azonosítani kell és el kell szigetelni" - fogalmazott. A polgármester egyik helyettese azt javasolta, hogy helyezzenek ki térmegfigyelő kamerákat és fokozzák a rendőri járőrözést a melegek által látogatott városrészekben.

Az Arcigay egy augusztus végi közleményében felhívta a figyelmet, hogy Olaszország-szerte egyre több homofób támadást hajtanak végre. A szervezet egyebek mellett annak a homoszexuális párnak az esetét emelte ki, akit egy csaknem harmincfős csoport vert meg Nápoly belvárosában augusztus 26-án.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását