2024. április 20. - Tivadar

Sukoró: Oszkó visszautasítja az állításokat

Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan visszautasítja Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatójának a sukorói földcsere ügyében tett pénteki állításait - tájékoztatta a minisztérium pénteken az MTI-t.
2009. szeptember 4. péntek 19:54 - HírExtra
Oszkó Péter visszautasít minden olyan értelmű híresztelést és gyanúsítást, mely szerint a tárca nem tesz meg mindent a törvényesség érdekében - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Pénzügyminisztérium ezt arra reagálva közölte, hogy a nap folyamán Budai Gyula sajtótájékoztatóján bemutatott, idézett és az újságíróknak is kiosztott egy olyan dokumentumot, amelyet ő belső feljegyzésnek nevezett, s amelyben Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese kritikával illette a sukorói csereügyletet.

Budai Gyula azt mondta, hogy a MNV Zrt. belső levelezése alapján egyértelműen megállapítható az, hogy a sukorói földcsere valóban egy "nagy kormányzati lopásnak" tekinthető.

A Magosz szövetségi igazgatója szerint a belső feljegyzés alapján egyértelműen megállapítható Veres János volt pénzügyminiszter, a Gyurcsány-Bajnai kormány, valamint Oszkó Péter jelenlegi pénzügyminiszter felelőssége az ügyben.

A Pénzügyminisztérium közölte: a sukorói telekcsere ügyében részletes vizsgálatot folytat. "A vizsgálatnak éppen az a célja, hogy ha visszásságok történtek, azokra fény derüljön" - olvasható a közleményben.

Mint írták, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentésének ismeretében a pénzügyminiszter a vagyonkezelőnél, az MNV Zrt-nél folytatott belső vizsgálat mellett találkozót kezdeményezett a befektetőkkel, hogy tisztázhassák a telekügyletekkel kapcsolatos jogi aggályokat annak érdekében, hogy egyértelműek legyenek a jogi viszonyok.

A Pénzügyminisztérium és személyesen a pénzügyminiszter abban érdekelt, hogy minden feltárt és feltárható visszásságot azonosítson, s ha vannak ilyenek, szükség szerint visszamenőleg is "jogkövetkezményeket érvényesítsen". A kormány és a Pénzügyminisztérium egyaránt a törvényességi követelmények érvényesülését tartja szem előtt - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. szeptember 5. 10:46
Hogyne Peti!
Majd ti fogjátok eldönteni elfogulatlanul magatokról, hogy bűnösök vagytok-e.
:)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását