2024. június 14. - Vazul

A Balaton volt a legnépszerűbb célpont

A vártnál nagyobb mértékben esett vissza a külföldi utak keresettsége az idén a nyári szezonban, a belföldi turizmus azonban erősödött; az ajánlatkérések alapján a legnépszerűbb célpont a Balaton, valamint Görögország volt - közölte a C-Travel.hu utazási portál.
2009. szeptember 3. csütörtök 20:46 - HírExtra
A nyári hónapokban az oldalon több mint 8.500 ajánlatkérést regisztráltak a felhasználók belföldi szállodákba, ami 42 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatait. Emellett az akciós csomagok iránt is jóval nagyobb mértékben érdeklődtek az ügyfelek, számuk 44 százalékkal volt több mint tavaly nyáron.

A legnépszerűbbek az öt éjszakát fizet hatot kap, és a hat éjszakát fizet hetet kap típusú akciók voltak, valamint az ingyenes gyermekelhelyezést hirdető ajánlatok. Az ajánlatkérések régiós megoszlásában a Balaton végzett az élen, a lekérések mintegy 40 százaléka irányult Balaton-parti szálláshelyekre. A második legnépszerűbb régió Nyugat-Magyarország volt 30 százalékkal, míg a harmadik - a portál statisztikái alapján - a keleti régió lett 13 százalékkal.

Az utazási oldal adatai szerint a gazdasági válság ellenére sokan választanak magasabb kategóriájú és árfekvésű szálláshelyet nyaralásukhoz. A C-Travelen június, július, augusztusban a 20 legjobban teljesítő szállodából 13 volt négycsillagos és 4 volt háromcsillagos besorolású. Ezekben a szállodákban átlagosan fejenként 14.400 forintért lehetett a nyáron eltölteni egy éjszakát. A Balatonnál ez az átlagár a háromcsillagos szálláshelyek esetében párszáz forinttal alacsonyabb volt, míg egy négycsillagos Balaton parti szálloda átlagosan 16.500 forintért kínálta szobáit.

A C-Travel kiemelte: a válság hatásai egyértelműen a külföldi utazások terén mutatkoztak meg a 2009-es szezonban. Az utazási irodák üdülései iránti érdeklődés 30 százalékkal esett vissza a tavalyi évhez képest, ami kétezerrel kevesebb ajánlatkérést jelentett. A legnépszerűbb utazási cél Görögország volt, az ajánlatkérések 16 százaléka görög utakra vonatkozott június és augusztus között. Olaszország és Horvátország szinte azonos mértékben, az ajánlatkérések 15 százalékával második és harmadik legkeresettebb nyaralóhely volt .
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását