2024. május 8. - Mihály

Feloszlik a közgyűlés?

Szeptember végén rendkívüli közgyűlésen kerülhet napirendre a város közgyűlésének önfeloszlatása, amelyet csütörtökön a Fidesz frakciója kezdeményezett.
2009. szeptember 3. csütörtök 20:41 - HírExtra
A képviselők és a polgármester csaknem három órán át vitáztak arról, hogy a soros ülésre újabb előterjesztésként megjelölt önfeloszlatást napirendre vegyék-e egyáltalán. Marton István, a 2006-ban még a Fidesz támogatásával megválasztott polgármester nem volt hajlandó felvenni a kérdést az ülés napirendjei közé, Tuboly Marianna jegyző törvényességi kifogása ellenére sem.

A vita megoldásaként a polgármester ígéretet tett arra, hogy szeptember 24-re rendkívüli közgyűlést hív össze ezzel az egyetlen napirendi ponttal.

A nagykanizsai közgyűlésben évek óta megoldhatatlan ellentétek feszülnek a polgármester és a korábban őt támogató frakció tagjai között. Korábban a Fidesz nem támogatta a szocialisták önfeloszlatásra vonatkozó javaslatát, most azonban a Fidesz frakcióvezetője kívánta megszavaztatni a kérdést.

A közgyűlésen mindkét oldal képviselői hangoztatták, hogy a személyes ellentétek miatt nem tud érdemi munkát végezni a testület, de a szocialisták most gondolkodási időt kértek arra, hogy támogatják-e a testület megszüntetését és ezzel időközi választások kiírását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. szeptember 3. 20:53
"Feloszlik a közgyűlés?"
Sajnos, most nem.
Remélem, rövidesen igen.
Úgy tűnik, hogy az erkölcsi romlás országos jelenség. Akinek nagyban van lehetősége, nagyban csinálja. Akinek kicsiben, az csak egy várost tesz tönkre.
Ez a helyzet urak és elvtársak!
Remélem, az ilyenek eltakarodnak a közéltből... amíg alkalmuk van rá.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását