2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kórház számláira gyűjtenek

Közadakozásból fizetné ki egy civil egyesület a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház 200 millió forintos adósságát - közölte az MTI-vel hétfőn Cserági Istvánné, a Beteg és Gyógyíthatatlan Beteg Gyermekekért Misszió Egyesület vasi képviseletének elnöke.
2009. május 4. hétfő 18:13 - HírExtra
A kórház azért került szinte kilátástalan anyagi helyzetbe, mert az egészségügyi reformmal összefüggésben elvettek az intézménytől 33 aktív ágyat, majd az ellátandók körét 12 ezer emberrel megnövelték anélkül, hogy az alacsonyabb ágyszámhoz tartozó finanszírozás nőtt volna - mondta Cserági Istvánné.

A Kemenesaljai Egyesített Kórház több mint 100 millió forinttal tartozik az egyik nagy gyógyszerforgalmazónak, amely a kifizetetlen számlák miatt inkasszót nyújtott be, ezért az intézményt csőd fenyegeti.

Cserági Istvánné szerint jelenleg sem a fenntartó önkormányzatnak, sem az intézménynek nincs elegendő pénze a tartozás megfizetéséhez. A kórházi létszámot már annyira leépítették, hogy már az ellátást veszélyeztetné, ha az orvosok és az ápolónők többletmunkájukkal nem tartanák fenn az intézmény működését - tette hozzá.

A Beteg és Gyógyíthatatlan Beteg Gyermekekért Misszió Egyesület hetedik éve küzd a celldömölki kórház megmaradásáért, részük volt abban is, hogy évekkel ezelőtt megakadályozták az intézmény bezárását. Hét év alatt 22,5 millió forinttal támogatták a kórház műszerparkjának fejlesztését.

Az egyesület most a hiányzó 200 millió forintot akarja összegyűjteni, kevesebb, mint fél év alatt.

Kiszámolták, mondta a vasi képviseleti elnök, hogyha azok, akik ehhez az intézményhez tartoznak - 36 ezer 500 ember - fejenként 5 ezer forintot adna erre a célra, ki lehetne fizetni ezt az összeget.

Hozzátette: az egyesület tagjai is tudatában vannak, hogy a Kemenesalja falvaiban, az egész kistérségben egyre nehezebben élnek emberek, ezért kampányukban azt hirdetik, hogy öt hónapon keresztül havonta mindenki fejenként ezer forintot ajánljon fel.

Természetesen tudják azt is, hogy vannak, akik még ezt az összeget sem tudják nélkülözni, ezért szeretnének cégeket is megnyerni a közös célnak - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását