2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ficsor megválik a miniszteri széktől

Szeptember elsejei hatállyal távozott hivatalából Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, szeptember 14-én pedig Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter is megválik posztjától.
2009. szeptember 1. kedd 18:21 - HírExtra
A Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának július 20-ai közleménye szerint a főigazgató azzal indokolta döntését, hogy "olyan anomáliákat érzékelt az UD Zrt. ügyében folyó vizsgálat kezelésében a nyomozóhatóság, illetve az ügyészi szervek részéről, amelyek a feljelentés pontjainak nagyobbik részében a nyomozás megszüntetéséhez vezettek, és ez nem teszi számára lehetővé, hogy a jövőben teljes értékű munkát folytasson".

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának a kérdésről korábban nyilatkozó tagjai eltérően ítélték meg a főigazgató lemondását. Míg a fideszes Demeter Ervin arról beszélt, hogy Laborc pártpolitikai célokra használta a szolgálatokat, és csak idő kérdése, mikor hallgathatják ki gyanúsítottként az UD Zrt.-hez kapcsolódó ügyben, a szocialista Tóth Károly szerint lelkiismeretes, jó színvonalú munkát végzett az NBH-főigazgató, Gulyás József (SZDSZ) pedig azt emelte ki, hogy az utóbbi hetek történései után várható volt Laborc Sándor távozása.

Laborc Sándort 2007. december 17-én nevezte ki Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök az NBH főigazgatójának.Laborc utódja Balajti László dandártábornok, aki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója.

Ficsor Ádámot idén április 16-i hatállyal nevezte ki polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a kormányfő, miután elődje, Szilvásy György lemondott posztjáról. Ficsor Ádám augusztus elejei nyilatkozatában távozását az MSZP választási kampányában vállalt feladatával indokolta.

Ficsor Ádám akkor elmondta: Lendvai Ildikó pártelnök felkérte arra, hogy érdemben vegyen részt az MSZP választási

kampányában, amelyben a jelöltállítással, a képviselőjelöltek felkészítésével foglalkozik majd. Ficsor Ádám úgy vélekedett, hogy viszonylag rövid idő alatt a jelentős részét elvégezte annak a munkának, amit miniszteri kinevezésekor vállalt. Példaként említette, hogy "válságkezelő üzemmódba kapcsolta" a polgári titkosszolgálatokat a nemzetgazdaság biztonságát és a gazdasági ügyeket illetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 2. 10:30
Nemzetbiztonsági korifeusból kampányfelelős. Furcsa. Az mszp készül valamire! Remélem, CSAK a választásokra...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását