2024. május 5. - Györgyi

Félelem a repülőtől

Ha a tervezett szentkirályszabadjai repülőtér le- és felszállási irányait nem módosítják, akkor jogi lépést sem tart kizártnak a szomszédos város, Balatonalmádi képviselő-testülete, a civil szervezetek pedig helyi népszavazás kezdeményezését vetették fel
2008. szeptember 8. hétfő 09:00 - Hírextra
A helyi lakosok készek arra, hogy "leghatékonyabb tiltakozási módszerként" ügyfélként jelentkezzenek be a regionális környezetvédelmi hatósághoz, így lassítva a döntés ügymenetét - olvasható a lapban. Dávid Gyula balatonalmádi képviselő szerint a "védett ürge" kifejezés 101-szer szerepel a repülőtéri előzetes dokumentációban, míg Balatonalmádit csak kilencszer említi, akkor sem a várható zajhatással és a leszállópályával kapcsolatosan.

A balatoni város a leszállás iránya miatt érintett, ugyanis a gépek a település felett közelítik majd meg a kifutót; a balatonalmádiak évi 11 ezer leszállást lesznek kénytelenek elviselni - olvasható a megyei újságban.

A lap szerint Dávid Gyula képviselő azt is nehezményezte, hogy Veszprém és Szentkirályszabadja - amely települések területén létesül a repülőtér - nem egyeztet Balatonalmádival, s ezt a képviselő szabálytalan, barátságtalan és városa érdekeit súlyosan sértő eljárásnak tartja. Az almádi képviselő szerint a repülőtérből származó haszon a két településé, a negatívumok pedig Balatonalmádinak jutnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását