2024. május 3. - Tímea, Irma

Hagyó három évért vállalja a felelősséget

Politikai manipuláció zajlik Hagyó Miklós szerint a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön meghozott döntésének értelmezése körül, amelyet többen a befolyásának gyengülését jelentő fejleményként értékelnének .
2009. augusztus 29. szombat 08:39 - HírExtra
"A bizottsági jogköröket a koalíciós szerződésben fektették le, ezeket a tárgyalásokat Steiner Pál frakcióvezető és Molnár Gyula akkori fővárosi pártelnök vezette, nem én. Ebben a bizottságban a szocialisták soha nem voltak többségben, a személyi ügyeket pedig Ikvai-Szabó Imre liberális főpolgármester-helyettessel közösen terjesztettük mindig a testület elé. A felügyelőbizottsági és igazgatósági helyekről kollektív döntések születtek. Aki ezeket az én nevemmel hozza összefüggésbe, az nem ismeri a városháza döntéshozatali mechanizmusait" - mondta el a lapnak Hagyó Miklós.

Annak kapcsán, hogy kerülhetett-e önkormányzati cég élére olyan személy, aki neki köszönhette a kinevezést, a lap felvetette: Antal Attilát, a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatóját pályáztatás nélkül, Hagyó Miklós javaslatára nevezték ki.
Hagyó Miklós erre reagálva elmondta, hogy Antal Attilára, aki a Nógrád Volánnál bizonyította képességeit, politikustársai hívták fel a figyelmét. Mint mondta, a közgyűlés valamennyi frakciójának bemutatta Antal Attilát, és nem egy "mutyibizottság", hanem a közgyűlés szavazta meg a kinevezését 56 fős többséggel, vagyis 22 ellenzéki szavazattal.

"Minden vezérigazgató munkájában találhatunk kritizálni valót, de Antal kétségtelenül fontos költségcsökkentést hajtott végre a cégnél. Baloldaliként nem örülök, hogy sok embert el kellett bocsátani, de ez volt az ára egy minden évre érvényes négymilliárdos spórolásnak" - fejtette ki Hagyó Miklós.

A lap a főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa, Horváth Éva ügyét is szóba hozta, akiről kiderült, hogy munkaviszonyban áll a BKV-val.

"Amikor Horváth Évát megismertem, már a BKV-nál dolgozott. Nem én +nyomtam be+ a céghez. Kommunikációs tanácsadóként segíti a munkámat, ezért a városházától díjazásban részesült" - válaszolt az ügyben felmerülő kérdésekre a szocialista politikus, aki arra is kitért, hogy érez-e felelősséget abban, hogy a BKV sokmilliárdos veszteséget görget maga előtt, miközben a cégnél erkölcsileg megkérdőjelezhető szerződéseket kötnek.

"Engem elsősorban a BKV úgynevezett titoktartási szerződése miatt kezdtek el támadni, holott azt 2005-ben kötötték, amikor még nem voltam főpolgármester-helyettes. A végkielégítésekről a 2004-2005-ben megkötött kollektív szerződések rendelkeznek. Az SZDSZ-es főpolgármester-helyettes, akivel közösen felügyeljük a céget, nem tudott róluk, ahogy én sem. Bűnösnek próbálnak beállítani, miközben azonnal vizsgálatot indítottam, amint kiderültek az ügyek, és Bárándy Gergellyel közös törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy ilyesmi ne történhessen meg. Amennyi felelősség a BKV elmúlt három évéből rám esik, azt vállalom. De csak annyit" - jelentette ki Hagyó Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását