2024. május 14. - Bonifác

Túl a mélyponton

A fejlett ipari térség és Kelet-Európa egyaránt túljutott a recesszió mélypontján, az Egyesült Államok és a világgazdaság egésze az idei második félévben már növekedni fog londoni makroelemzők legújabb előrejelzései szerint.
2009. augusztus 27. csütörtök 16:35 - HírExtra
Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdasági előrejelző cége - szeptemberre szóló, Londonban már hozzáférhetővé tett friss világgazdasági prognózisában azt írta: az előretekintő gazdasági jelzőszámok sok országban változatlanul javulnak, ami arra utal, hogy a világgazdaság már maga mögött hagyta a visszaesés legrosszabb időszakát.

Az EIU azzal számol, hogy az idei második félévben globális növekedés kezdődik a raktárkészlet-leépítés ütemének enyhülése és az agresszív költségvetési-pénzügypolitikai lépések kezdődő hatásai nyomán.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport heti feltörekvő piaci elemzése szerint Közép-Európa - elsősorban Magyarország és Lengyelország - az első-második negyedévben elérte a jelenlegi ciklus mélypontját, és a térségben kilábalás kezdődik, amelyet a feldolgozó szektor vezérel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását