2024. május 24. - Eszter, Eliza

A meggyilkolt újságíró koponyájára bukkantak

Ukrán szakértők megállapították, hogy valóban Georgij Gongadze meggyilkolt ukrán újságíró koponyájának darabjait találták meg nemrégiben.
2009. augusztus 27. csütörtök 16:41 - HírExtra
Valentina Telicsenko az UNIAN hírügynökségnek elmondta, hogy az ukrán vizsgálat után külföldi szakértők további DNS-tesztet végeznek majd, valószínűleg az Egyesült Államokban. Az ellenzéki újságíró 2000. szeptember 16-án tűnt el az ukrán fővárosban. Ugyanezen év novemberében egy lefejezett holttestet találtak egy Kijevhez közeli erdőben, amelyről szakértői vizsgálatok alapján feltételezték, hogy az újságíróé.

A holttestet a mai napig nem temették el, mert Gongadze anyja nem egyezett bele abba, hogy a fiát fej nélkül hantolják el.

Tavaly három egykori rendőrtisztet hosszú börtönbüntetésre ítéltek az újságíró meggyilkolásában való közreműködés vádjával. Az ügy fő gyanúsítottja, Olekszij Pukacs rendőr tábornok, aki a gyilkosság idején a belügyminisztérium bűnügyi felderítési főosztályát vezette, hat évig bujkált, s idén júliusban fogták el Zsitomir megye egyik eldugott falujában. Ő mutatta meg a hatóságoknak, hol ásták el Gongadze fejét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását