2024. április 25. - Márk

Délvidéken megmozdulnak a gazdák

A határra vezető utak lezárására készülő horvátországi mezőgazdasági gazdálkodók várhatóan az udvari átkelőhelynél demonstrálnak csütörtök déltől.
2009. augusztus 27. csütörtök 14:53 - HírExtra
Gelányi Zoltán elmondta: hivatalos tájékoztatást nem kaptak az útlezárásról, ennek ellenére a horvát féltől úgy értesültek, nem kizárt a demonstráció Udvar és Dubosevica között. A kirendeltségvezető tájékoztatása szerint a horvát gazdák 10 órától gyülekeztek Pélmonostornál és várhatóan dél körül érnek a magyar határhoz. Ha arra szükség lesz, a horvát rendőrség az átkelő előtt 50 méterre állítja majd félre a tüntető gazdákat.

Hozzátette: aki teheti, a következő néhány órában inkább máshol keljen át Horvátországba. A beremendi, a drávaszabolcsi, a barcsi és a letenyei határ horvát oldalán nem számítanak demonstrációra, tehát erre érdemes kerülni. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleményében arra hívta fel a figyelmet: nem kiszámítható, hogy a horvát gazdák tiltakozásaként lezárt határátkelőhelyeken milyen fokú és milyen időtartamú forgalomkorlátozás lesz.

Az ORFK ezért azt javasolja az utazóknak, hogy elsősorban a Letenye-Goricsán autópálya-határátkelőhelyet, vagy a régi 7-es úton lévő, szintén letenyei személyforgalmi átkelőt használják a ki- és a belépéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását