2024. április 26. - Ervin

Balaton: telt ház!

A hosszú hétvégén a balatoni szállodákban és kempingekben is rengetegen vannak.
2009. augusztus 23. vasárnap 07:46 - HírExtra
A Balatonon és a vizek mellett ki lehetne tenni a teltház táblát a négy napos ünnep idejére. A balatoni szállodákban és kempingekben is rengetegen vannak. Augusztus 20-a eddig a nyári szezon zárását jelentette, idén a szakemberek szerint azonban már nem így lesz, mert utószezonban is rengeteg programmal készülnek a vendéglátók. Az idei nyáron a külföldi vendégek 10 százalékkal kevesebben jöttek, mint tavaly. A magyarok viszont inkább itthon nyaralnak.

A siófoki Aranypart kempingben 1700 vendég van ezen a hétvégén, ami az kempingvezető szerint soknak számít. Tavalyhoz képest négyszázzal több vendéget jelent. A vendéglátósok tapasztalata az, hogy a magyarok elsősorban az olcsóbb szálláslehetőségeket keresik. Ennek ellenére a nagyobb vízparti szállodák sem panaszkodtak. A siófoki Hotel Azúrban a négynapos ünnepen teltház van. Bíznak benne, hogy ez a nyár vége után is így lesz.

A Balatoni szezon eddig július 10-étől augusztus 20-áig tartott. A turisztikai szakemberek szerint azonban idén ez már nem így van. Ennek egyik oka például, hogy a elő és utószezonokban nagyon sok kirándulást és kulturális programot kínálnak a szállásadók - mondta el a Független Hírügynökségnek Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. elnöke.

A vízpartokon túl már kevesebb a vendég. A villányi borvidéken csak szállingóznak a turisták. A négynapos ünnepre sem jöttek tömegével. Ott azonban a szezon még csak ezután kezdődik. A szeptemberben kezdődő szüret idejére az itteni pincetulajdonosok több ezer turistára számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Dékány
2009. augusztus 24. 17:56
Most is addig tart, azaz aug.20-ig, csak most a hosszú hétvége miatt tolódott ki.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását