2023. december 10. - Judit

Európa drágálja

A kondom áfájának csökkentését javasolja az Európai Parlament szocialista frakciója. A képviselők szerint az AIDS visszaszorítását nagyban elősegítené, ha az Európai Unió tagállamaiban olcsóbbá válhatna az óvszer.
2007. november 8. csütörtök 15:19 - Hírextra
A tagországok (közösen) dönthetnek egyes termékek és szolgáltatások áfa-kulcsának mérsékléséről. Általános szabályként ugyan az érvényes, hogy az áfa minimum 15 százalékos, (a legmagasabb, 25 százalékos Dániában és Svédországban), ám indokolt esetekben, például szociálpolitikai megfontolásból ez akár 5 százalékos is lehet.

Az Európai Szocialisták interneten aláírható petícióban akarják felszólítani a tagországok kormányait, hogy a december 1-i AIDS világnap alkalmából kötelezzék el magukat az olcsóbb kondom mellett.

A petíció ezen a honlapon érhető el: www.socialistgroup.eu
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO szerint az Európai Unióban is növekszik az AIDS-es esetek száma, 2005-ben az EU-ban csaknem 27 ezer új megbetegedést regisztráltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását