2024. április 29. - Péter

Napsütéses tortaszeletelés, kenyerezés, hagyományőrzés és légi parádé

Ragyogó nyári napfény, kellemes kenyérillat, mosolygós emberek, barátságos légkör és gyönyörű lányok. Így tudnám legrövidebben összefoglalni a tegnapi Kossuth téri programokat.
2009. augusztus 21. péntek 12:59 - Kanizsai Ádám

Kenyérfesztivál

Hasonló volt a helyzet a kenyérfesztiválon is. Rengeteg ember várakozott a kis sátrak előtt arra várva, hogy megkóstolhassák a pék-különlegességeket. Mindenki megtalálhatta a kedvére valót, ugyanis az édestől kezdve sósig mindenféle finomságot kínáltak. Szerintem még keserűs és savanyút is.

A kemencék duruzsoltak felfűtve az amúgyis barátságos hangulatot. Kenyeret, kürtőskalácsot, perecet, házirétest, biopékárukat, szalonnás lepényt lehetett venni emberséges áron. Fergeteges volt látni a pékeket, amint a helyszínen készítik, nyújtják-dagasztjáka tésztát, majd rakják be megsülni. Valóban nem olyan ízük volt mint a nagy áruházakban, hipermarketekben kaphatóaknak. Levegő egy szál sem, csak a finom, puha, ízes bél.



Szent istván udvara

Az államalapításhoz híven történelmi hagyományidézésre is sor került. István korabeli programok tették színesebbé az amúgy sem szürke délutánt. Kisgyerekek csúszhattak hordón, mely egy hosszú farúdra volt ráhúzva, kipróbálhatták a több mint ezer éves gólyalábakat. Korhű jurtákban agyagozhattak az arra vágyók. Egy kisebb szabású lovasbemutató is volt, mely keretében a legények mellett egy István kori ruhába bújt gyönyörű hölgy is megülte a telivért. Csupán ezért a látványért megérte ottlenni.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását