2024. április 29. - Péter

Augusztus 20: több ezer érdeklődő az ünnepségeken

Több ezren vettek részt az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényeken - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel.
2009. augusztus 20. csütörtök 15:25 - HírExtra
A tájékoztatás szerint több ezren voltak kíváncsiak a Hősök téri tisztavatásra és az azt követő haditechnikai bemutatóra, amelynek különlegessége volt, hogy itt búcsúztak a honvédség kötelékéből leszerelő MiG-29-es repülőgépek.

Nagy érdeklődés fogadja a Kossuth téri rendezvényeket is - olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Megnyitott a Szent István király udvara elnevezésű történelmi játszóház, amelynek legnépszerűbb eleme a lovas íjászbemutató és az István király ítélkezését bemutató színpadi program. A gyermekek játékos lovagi próbákon (íjászat, lovaglás, kardforgatás) vehetnek részt. Az első 300, a teljes próbát teljesítő gyerekek ingyen kóstolhatja meg a 13.30-kor a térre érkező ország tortáját is.

A téren nagy sikere van a pékek fejedelmi rendjének közreműködésével megvalósuló kenyérfesztiválnak is, amely hagyományos kenyérsütéssel, látványpékséggel, népi játékokkal és zenés-táncos produkciókkal várja a térre látogatókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását