2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iráni atompogram, újra

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország szeptember 2-án találkozik, hogy az iráni atomprogramról tanácskozzon.
2009. augusztus 21. péntek 11:10 - HírExtra
Szergej Lavrov orosz és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter telefonon tárgyalt a kérdésről. Az orosz külügyi közlemény szerint az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia, Kína és Németország külügyminisztériumainak illetékes politikai igazgatói vesznek részt a találkozón, amelynek helyszínét nem közölték. A nemzetközi közösség arra próbálja meg rábírni Iránt, hogy hagyjon fel atomprogramja katonai elemeivel. Teherán kitart amellett, hogy nukleáris programja kizárólag békés energetikai célokat szolgál.

A fejlődő és feltörekvő országokat tömörítő G20-csoport a múlt hónapban szeptemberig adott haladékot Iránnak, hogy tárgyaljon atomprogramjáról, ellenkező esetben újabb szankciókra számíthat. Teherán közölte: új tárgyalási csomagot állít össze a Nyugat számára "politikai, biztonsági és nemzetközi" kérdésekről.

Dimitrij Medvegyev orosz elnök szeptemberben New Yorkba utazik, felszólal az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén és részt vesz a G20 vezetőinek csúcstalálkozóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

malkom
2009. augusztus 25. 17:42
A kérdéses ügy kezelése rámutat, hogy a világ nem rendelkezik működőképes mechanizmusokkal a felmerulo problemak kezelesere, csak sodrodunk a katasztrofak fele. Ketsegtelen, hogy ennek a legfobb oka a tobbpolusu vilag, amelynek integralodasat foleg az akadalyozza, hogy a meglevo status quo alapvetoen igazsagtalan es erkolcstelen, ugyanis nagyreszt rasszista alapokon nyugszik. A kozelmultbol ket pelda, a kinaiak betelepulese az ujgurok foldjere, illatve Tibetbe. Tehat a latszolag kimeletlen harc mogott a rasszizmus ellen az emberek nem veszik eszre, hogy alapvetoen egy rasszista alapu vilagban elunk. Ilyen alapokon lehetetlenne valik a felmelegedes elleni fellepes is, hiszen egyes nagyhatalmaknak erdeke a felmelegedes, mivel ezeltal koolajlelohelyekhez juthatnak. Igy mar nagyon eltertem a tematol, de csak ugy tudunk hatekonyan cslekedni, ha tudatositjuk, hogy minden mindennel osszefugg.
aser
2009. augusztus 21. 12:18
Nem a tárgyalásra kell haladékokat adni,már évek ta,és határidőket erre kitüzni,hanem az atombombagyártás leálitására! Már látszik,hogy hülyének nézik a nyugati tárgyalgatókat az Irániak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását