2024. május 18. - Erik, Alexandra

További csődökkel kell számolni

Bár számos makrogazdasági mutatóból arra lehet következtetni, hogy a gazdasági válság elérte mélypontját, az olasz gazdaságban még további csődökkel kell számolni az év végéig az olasz Confindustria gyáripari szövetség vezetője szerint.
2009. augusztus 16. vasárnap 15:59 - HírExtra
Emma Marcegaglia, a La Stampa hétvégi számában megjelent cikkben azt mondta: az elmúlt héten közzétett adatok szerint szerény növekedés látható a francia és a német gazdaságban, ami alapján úgy tűnik, a válság elérte mélypontját. A szövetség vezetője szerint azonban a krízisnek még nincs vége, még évekbe telhet, hogy a termelés a válság előtti szintre emelkedjen.

A fejlett ipari országok szervezete, az OECD június közepén kiadott elemzése szerint a második világháború utáni korszak legmélyebb recessziójába süllyed az idén Olaszország, gazdasága 5,3 százalékkal zsugorodik. Az OECD már márciusban is jelentős, 4,3 százalékos visszaesést prognosztizált az olasz gazdaságban.

Az olasz kormány július közepén rontott idei gazdasági előrejelzésén, azzal számol, hogy a hazai össztermék (GDP) 5,2 százalékkal csökken a globális gazdasági válság közepette. Áprilisban az olasz pénzügyminisztérium még 4,2 százalékos visszaesést jósolt az idei évre. Az olasz központi bank 5 százalékos gazdasági hanyatlást vár.

Az olasz statisztikai hivatal (Istat) által június elején közzétett adatok szerint Olaszországban 29 éve nem tapasztalt mértékben, éves szinten 6 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék az idei év első negyedévében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását