2024. április 20. - Tivadar

Életveszélyben az elhunyt lánya

Egy középkorú nő és 13 éves fia vesztette életét Miskolcon abban a lakástűzben, amely szombaton késő este keletkezett egy felújított panelházban; az anya 16 éves lánya életveszélyes állapotban van.
2009. augusztus 16. vasárnap 11:57 - HírExtra
A lángok a Középszer utca egyik tízemeletes épületben csaptak fel. A tűzben egy 39 éves asszony és 13 éves fiúgyermeke a helyszínen életét vesztette. Az édesanya másik gyermekét kórházba szállították, lélegeztető gépre kapcsolták.

A 16 éves gyermek súlyos agykárosodást szenvedett, újra kellett éleszteni - mondta Csoltó Márta, a megyei kórház főorvosa az MTI-nek.

Az utóbbi évtizedek egyik legtragikusabb lakóháztüzében a felső négy szint négy lakása égett. Az úgynevezett sávház mindkét oldalán tomboló tűz több lakót bekerített.

A gyorsan terjedő lángokból a helyszínre vonuló negyven miskolci, kazincbarcikai, szerencsi és tiszaújvárosi tűzoltó több mint húsz lakót mentett ki, többeket emelőkosaras gépjárművel. A tüzet alig valamivel több mint egy óra alatt sikerült megfékezni - mondta az MTI-nek Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője.

A mentősök 14 embert láttak el különböző fokú füstmérgezéssel, a kórház toxikológiai osztályán három embert ápolnak, állapotuk kielégítő.

Egyedné Novodonszki Éva közlése szerint vasárnap reggel a tűzvizsgálók és más szakemberek megkezdték a helyszíni szemlét, a tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen.

A panelházból 33 embernek kellett elhagynia otthonát, őket a szemközti iskolában helyezték el ideiglenesen.

A házba csak rendőri kísérettel lehet bemenni - tette hozzá a rendőr-főkapitányság szóvivője.

Leskó György, a polgári védelem miskolci kirendeltségének vezetője elmondta, hogy az egyik lépcsőházba csak a negyedik emeletig engedik vissza a lakókat és szakértő vizsgálata mondja majd meg, hogy az épület többi lakása statikusan mennyire károsodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását