2024. április 29. - Péter

Fokozott rendőri ellenőrzések a fővárosban

Fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban szombatra Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány.
2009. augusztus 14. péntek 17:43 - HírExtra
A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása.

Mint írták, az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a rendezvények, események helyszínére történő bevitelét megtilthatja.

A fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó személyeket a rendőrség intézkedés alá vonjon - tették hozzá.

A közlemény szerint a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstrálókat és az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

Szombatra "Béke mártírja" emlékmenet elnevezéssel tíz, magánszemély általi bejelentés érkezett a BRFK-ra, ezen rendezvények megtartását a rendőrség a gyülekezési törvény alapján megtiltotta. Az emlékmenetet a náci Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés szervezte.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint egyébként augusztus 15-re 19 rendezvényt jelentettek be különböző szervezetek és magánszemélyek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását